Mediamarkt test webwinkel model

Als jou iets gewichtigheid AliExpress of Bol besteld dan zijn den mogelijkheid groot dat die producten noch herkomstig zijn van den webshop aanbieder zelf, niettemin van een externe winkel diegene wezen producten langs de bekende webshops aanbiedt. Media Markt wens dit snijwond haar inherent webshop zowel gaan ageren. Op dit uur worden dat te trio Europese verzeilen alhoewel getest.

Media Markt Marktplaats
Het aanbieden van een online marktplaats voor verschillende leveranciers die samenkomen gedurende den vaandel van eentje kennis naam of toneel, zoals Bol en AliExpress, zijn een beproefd e-commerce concept. De leveranciers van producten profiteren van den exposure plusteken naamsbekendheid van de ‘grote naam’ en den winkels zelf, in deze geval Media Markt, hoeft de producten niet allen zelf doodop voorraad te nuttigen.

Winkels plusteken andere leveranciers voldoet boterham deelname aan den marktplaats een maandelijkse toverfee plusteken eentje makelaarsprovisie per verkocht product. De hoogte van diegene commissie wordt bepaald aan den hand van het soort product, rekening houdend inclusief de marges. Het is vooralsnog niet wellicht doorheen producten die ter de Media Markt Marktplaats besteld wordt zowel gewichtigheid ene bijkantoor van de ketting over ter halen. De logistieke afwikkeling en levering komt voor rekening van den deelnemende winkels plusteken leveranciers.

MediaMarkt-Marketplace
In Duitsland wordt den Marketplace van Media Markt al getest.
Assortiment uitbreiden
In een interview inclusief Twinkle spreekt Shariar Khalili, digital director van MediaMarkt Benelux, over het marktplaatsconcept waarmee te Duitsland, Oostenrijk plusteken Spanje reeds getest wordt. Volgens Khalili wordt Holland het kwart grond waar Media Markt dit concept gaat toetsen. Hier wordt ie plausibel ene gesloten marktplaats met mits belangrijkste doelstelling den uitbreiding van ie assortiment van Media Markt.
“We kunnen bijvoorbeeld ie longtail assortiment van een supplier ter de marketplace overhandigen, onderbrak doodmoe diegene manier nog meer klanten te kunnen behoren. Neem eentje bepaald merk televisie’s: we schiften ervoor ingevolge een bepaald onderdeel van ie assortiment zelve aan ter bieden. Maar uitschieters aan den bovenkant – je hebt tv’s van 30.000 euro – diegene kunnen den fabrikanten zelf overhandigen ter den marketplace. Zelf voorraadhoudend persoon existentie ene kostbare operatie”, aldus Khalili tegenover Twinkle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *