Buxusbol

Een grote favoriet in de tuin is nog altijd een buxusbol. Makkelijk in onderhoud, een tevreden plant op vele plaatsen en groenblijvend. Je kan deze plant zowel in een pot, plantenbak of gewoon in de grond plaatsen.

Kies voor buxusbollen als een eyecatcher, als haag of ter decoratie in de tuin. Wanneer er ergens een plek is die voornamelijk schaduw heeft kun je hier prima een buxus plaatsen.

De verzorging van een buxusbol

De buxus heeft genoeg water nodig, maar zeker niet te veel. Ook is het belangrijk om op z’n tijd de buxus te bemesten voor genoeg voeding. Wanneer de buxus toch veel dode takjes heeft kun je deze gerust snoeien. Het is beter om de plant niet in de zon te snoeien.

De voordelen van een buxus

Het hele jaar door zorgt een buxus voor een mooie groene kleur in uw tuin. Daarbij groeit deze niet heel snel, waardoor deze niet vaak gesnoeid hoeft te worden. Ook kan een buxus zowel in een zonnige plek als een plek in de schaduw. Een buxus is ook niet moeilijk in onderhoud.

Een buxusmot is wel vaak te vinden in een buxus. Dit is te zien aan blaadjes die aan elkaar zitten, dode bladeren of kale takken. Het is dan van belang om de rups op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Een andere (milieuvriendelijke) optie is het planten van een andere plant bij je buxus. Zo zorg je ervoor dat de buxus weer gezond en groen blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *